Новини Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript Facebook

У столичних парках з вандалами будуть боротися відеоспостереженням, коментує партнер ЮК ЕЙДІКОМ Олена Воронцова

2013-03-05

Увага, ведеться відеоспостереження! Таблички з таким попередженням уже готуються встановити в столичних парках. Камери розмістять, щоб відбити в громадян потяг до вандалізму. Тему продовжить Валерія Мікульська.

Квітучі клумби, чисті озера, зручні лавки. Усе це подруги Людмила та Ольга згадують щодня, прогулюючись парком на Нивках.

Людмила Коноваленко, киянка:

Сплошь и рядом сидят и дівочки, и пьют это пиво, и матюкаются, аж страшно.

А потім викорчовують молоді дерева, трощать лавочки та урни і розмальовують усе, що бачать. Громадське майно нищать здебільшого підлітки і захмелілі безхатьки. У Київзеленбуді переконані, лише камери приборкають хуліганів.

Микола Фредюк, заступник генерального директора КО" Київзеленбуд":

Дві мети - ми будемо бачити і сподіваємось, що таке відеоспостереження буде попереджувати бажання тих людей. 

Вандалів відлякають, а заразом і закоханих, упевнені кияни. Мовляв, поцілунки під камерою - відчуття не ті. Утім, фільмувати любощі у громадських місцях закон дозволяє.

Альона Воронцова, юрист:

Статья 317 гражданского кодекса говорит о том, что сьемка в собщественных местах подразумевает согласие лиц, которые в них находятся.

Спостереження вестиме черговий охоронець паркової адміністрації. Відеозаписи, сподіваються тут, в разі інциденту допоможуть швидше знайти зловмисника. Федір торгує камерами спостереження. Демонструє - скоріше за все оглядати парки будуть ось такі корейські і китайські пристрої. Обличчя порушника покажуть, як для портфоліо.

Федір Востров, фахівець з відеонагляду:

Полностью герметичный корпус, 25 кадров в секунду, одной такой камерой можно покрыть довольно небольшой участок, где-то 30 на 30, чтобы была хорошая детализация.

На один гектар парку в середньому потрібно кілька десятків камер, вартість однієї - від двох тисяч гривень. Чиновники кажуть, гроші є. На розвиток зелених зон цього року в столичному бюджеті - 34 мільйони гривень.

Валерія Мікульська, кореспондент:

Ось вона - реальна картина парку Нивки. Ці руїни прикрашають його центральну частину уже десяток років. Ось так це виглядає збоку. Здалеку ще колоритніше. Тож поки чиновники вирішують, як розмістити відеоспостереження, люди сподіваються, що ті хоча б на моніторі побачать реальні проблеми парків.

 

podrobnosti.ua